ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανιγκό: “Κάνω ένα βήμα παραπάνω με τον Πανιώνιο”

0

Έτοιμος να αναλάβει το τιμόνι του Πανιώνιου δήλωσε ο Ζοσέ Ανιγκό στην παρουσίασή του που έγινε πριν από λίγο πριν από λίγο η ΠΑΕ Πανιώνιος

Θέλω να αναδείξω παίκτες από τον Πανιώνιο δήλωσε ο νέος προπονητής του Πανιώνιου. Επίσης σε ερώτηση που του έγινε αν φοβάται για την αποστολή που ανέλαβε, δήλωσε ότι αν φοβόμουν θα καθόμουν στην πισίνα του σπιτιού μου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ζοσέ Ανιγκό στην παρουσίασή του από την ΠΑΕ:

Για το πως πήρε την απόφαση να έρθει στον Πανιώνιο:
“Αρχικά είμαι ένα χρόνο στην Ελλάδα, αλλά το νιώθω σαν δεύτερο σπίτι μου. Δεν πήγα στον Λεβαδειακό για χρηματικό κίνητρο. Πέτυχα πράγματα στον Λεβαδειακό και ευχαριστώ τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα. Πλέον, νιώθω ότι κάνω ένα βήμα παραπάνω ερχόμενος στον Πανιώνιο”. 

Για τη δύσκολη χρονιά που ακολουθεί λόγω και της επικείμενης αναδιάρθρωσης: 
“Δεν είναι πάντα τα λεφτά που κάνουν τη διαφορά. Υπάρχουν παίκτες που δεν είναι ακριβοί και μπορούν να βοηθήσουν. Θέλουμε να αναδείξουμε παίκτες και να βοηθήσουμε τον Πανιώνιο”.

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε ο Πανιώνιος τα προηγούμενα χρόνια και το αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις που υπάρχουν στη νέα του ομάδα: 
“26 χρόνια στη Μασσαλία είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής έχω μάθει να λειτουργώ με πίεση. Έχω βρεθεί σε γήπεδα με 60.000 κόσμο. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Αν φοβόμουν θα καθόμουν σπίτι μου στο Μαρόκο, δίπλα στην πισίνα”. 

Για το τι να περιμένουμε φέτος από τον Πανιώνιο: 
“Δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του Πανιωνίου για τη νέα χρονιά. Δεν μπορώ να πω ποιο θα είναι το στυλ του Πανιωνίου, θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα έρθουν. Ότι έχουμε να δείξουμε θα το δείξουμε στο γήπεδο. Έχω σκοπό να “δημιουργήσω” παίκτες, αλλά η τακτική και το προφίλ θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα αποκτηθούν”.

Για την εικόνα που είχε για τον Πανιώνιο από πέρυσι: 
“Δεν μπορεί να έχει ίδια πορεία με πέρυσι γιατί θα έχει αλλάξει το υλικό του Πανιωνίου”.

Για την ριζική ανανέωση που υπάρχει φέτος στον Πανιώνιο και αν θα είναι έτοιμος στην πρεμιέρα: 
“Είναι σε συνεχή επικοινωνία με την διοίκηση. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, θα υπάρξει χημεία και θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος”.

Για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Πανιώνιος: “Υπάρχουν θέσεις όπως του Σπιριντόνοβιτς που δεν έχουν καλυφθεί. Θα δούμε τι κενά θα δημιουργηθούν και θα αποφασίσουμε τους παίκτες που θα αποκτήσουμε”.

Τι ήξερε για τον Πανιώνιο πριν έρθει στην Ελλάδα: “Ήταν από τις ομάδες που στη Γαλλία τις γνωρίζαμε. Όπως οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ που σε κάθε χώρα τις γνωρίζουμε. Ο Πανιώνιος είναι ομάδα που δεν σου διαφεύγει γιατί έχει ιστορία και συμμετοχές στην Ευρώπη”.

Για το αν θα υπάρξει κίνηση ανάλογη με αυτή του Μπραντάο: “Πάντα υπάρχουν οι προοπτικές να γίνει κάτι τέτοιο. Σκοπός είναι να φέρω κάποιον που θα μπορέσει να “χτιστεί” και να κερδίσει και η ομάδα και ο παίκτης”. 

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τη Γαλλία: “Αγαπάω την Γαλλία, τη υποστηρίζω, αλλά δεν πιστεύω πως θα είναι η πρωταθλήτρια. Η Βραζιλία είναι ένα καλό σύνολο και πιστεύω πως θα κατακτήσει το τρόπαιο. Επίσης, ο Ντεσάν δεν είναι φίλος μου, δεν μπορώ να πω ότι τον συμπαθώ”.

 

Συνάντηση Λυκογιάννη με ΚΑΕ Πανιώνιος σήμερα

Previous article

Ζαμάνης: “Θα καλύψουμε τα θέλω του προπονητή μας και θα βοηθήσουμε το έργο του”

Next article
Login/Sign up