ΜΠΑΣΚΕΤ

Αλευρογιάννης: “Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα να αποπνέει υγεία”

0

Συνέντευξη τύπου έδωσε πριν από λίγο ο μπασκετικός Πανιώνιος και η διοικούσα επιτροπή παρουσίασε τον νέο επενδυτή του ιστορικού κύριο Σταύρο Αλευρογιάννη

Ο Πανιώνιος βρίσκεται και επίσημα στην basket league και όλοι όσοι ασχολήθηκαν με αυτό ήταν εκεί σήμερα. Όλοι όμως αναφέρθηκαν στην μεγάλη προσπάθεια του ανώνυμου κόσμου για την οικονομική σωτηρία του Πανιώνιου, αλλά και για αυτό που είπε ο νέος επενδυτής. Ότι αν δεν ήταν οι Πάνθηρες δεν θα υπήρχε λόγος να γυρίσω.

Αναλυτικά τα όσα είπαν στην συνέντευξη τύπου:

Μισαηλίδης (πρόεδρος Ερασιτέχνη): «Είμαστε λίγοι, δεν πειράζει. Ευχαριστώ που ήρθατε. Αυτός ο σύλλογος είναι ευλογημένος, έχει μία αύρα. Το λέω γιατί, ό,τι έγινε αυτά τα 2.5 χρόνια, ήταν σαν παραμύθι, αλλά είναι αλήθεια: ο Πανιώνιος είναι στην Α1. Μετά την αποχώρηση του Λιανού, το μέλλον ήταν δυσοίωνο. Πολύ δύσκολα τα πράγματα. Μετά από φουρτούνες, η ομάδα έπαιξε στην Β’ και ήταν έτοιμη στο παρά πέντε. Σε πρωτόγνωρα γήπεδα. Η επιτροπή, ο ερασιτέχνης, όλοι μία γροθιά τρέξαμε και η ομάδα πήγε στην Α2. Μετά τον ενθουσιασμό όμως υπήρξε πάλι προβληματισμός, τι θα κάνουμε. Και βρέθηκε ο κ. Βαρουξάκης, με όποιες αντιδράσεις. Ανέλαβε την ομάδα, προσέφερε πολλά κι έγινε το “μαγικό” στις 06/05 στο “Αρτάκης” και η ομάδα μπήκε στα μεγάλα σαλόνια. Έγιναν 2 βήματα μέσα σε ενάμιση χρόνο. Αλλά πάλι υπήρχαν ερωτήματα τι θα κάνουμε. Έπρεπε να στήσουμε 5μελή επιτροπή όπως κι έγινε με πρόεδρο τον Βουζουνεράκη. Όλοι έτρεξαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες, αλλά υπήρχαν 2 μεγάλα αγκάθια. Να αλλάξει ο νόμος να μη βαραίνουν τα χρέη τον νέο επενδυτή και να βρεθεί ο επενδυτής. Το έργο έγινε, όλα έτρεξαν και παρουσιάστηκε ο κ. Αλευρογιάννης να μπει μπροστά και να βοηθήσει. Φάνηκε φως, βρέθηκε λύση και μπήκε μπροστά ο γιατρός. Βοήθησε πολύ ο ανώνυμος κόσμος, οι οργανωμένοι και η επιτροπή, η οποία συνέχιζε διαρκώς με τηλεφωνήματα κι επαφές. Πήραμε την πιστοποίηση χθες κι έγινε το θαύμα. Ο σύλλογος αυτός είναι ιδέα, συναίσθημα, είναι ο Πανιώνιος».

Συρίγος (μέλος 5μελούς επιτροπής): «Είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι γιατί επετεύχθη ο τελικός στόχος. Καταφέραμε να παίξει η ομάδα στην Α1. Κάνοντας μια αναδρομή, ο δρόμος από την Β’ ως εδώ δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, γιατί υπήρχαν οικονομικά προβλήματα σε μια ομάδα που ήθελε να κάνει πρωταθλητισμό. Αλλά καταφέραμε 2 πράγματα. Οι παίκτες που είχαμε έγιναν φίλοι και Πανιώνιοι, όπως ο Τσιάκος, ο Κόκκαλης, παιδιά που δεν είχαν καμία σχέση με τον Πανιώνιο, αλλά τον αγάπησαν περισσότερο ίσως και από κάποιους που λένε ότι είναι Πανιώνιοι. Εκείνη τη χρονιά οι παίκτες έμειναν με 1-2 μήνες οφειλές και τα παιδιά προς τιμήν τους δεν έκαναν παράπονα και έχουν μείνει ελάχιστα από αυτά τα χρωστούμενα. Την 2η χρονιά, ο Βαρουξάκης μπήκε με κάτι περισσότερα από 150.000 και η ομάδα ανέβηκε στην Α1. Αυτό έγινε δυσκολότερο όταν ο Βαρουξάκης είπε να μην συνεχίσει για τους δικούς του λόγους. Εκεί υπήρχε ο νέος νόμος, πήραμε νέο ΑΦΜ κι ευχαριστούμε πολύ την Πολιτεία γι’ αυτό. Από τις 3 Ιουλίου τρέχουμε αυτή την διαδικασία και σήμερα είμαστε χαρούμενοι γιατί τελείωσε αυτό. Εμείς έπρεπε να προσεγγίσουμε ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι σωτήρες, αλλά αγάπησαν την ομάδα ως φίλαθλοι και ως άνθρωποι που πέρασαν περαστικοί από εδώ και σήμερα είναι κοντά μας. Όπως ο κ. Αλευρογιάννης. Από την 1η ημέρα δεν εμφανίστηκε ως επενδυτής και ως σωτήρας. Είχε πει “αυτά θα βάλω, μέχρι εκεί μπορώ”. Πήραμε την συμμετοχή μας στην Α1 με το σπαθί μας. Αυτό είναι το τρίτο μας πρωτάθλημα».

Για την ανακοίνωση που είχε βγάλει ο ΠΣΑΚ για οφειλές που έχουν μείνει σε παίκτες από πέρυσι, απάντησε: «Μας λυπεί ιδιαίτερα ότι ο ΠΣΑΚ ευαισθητοποιήθηκε μόνο με τον Πανιώνιο, ενώ για τον Άρη ή για άλλες ομάδες, που είχε όπως είχε η κατάσταση, δεν είδαμε τίποτα, να βγάζει κάποια ανακοίνωση. Το δεύτερο που μας λυπεί είναι ότι έχει ελλιπή πληροφόρηση. Οι παίκτες είχαν υπογράψει συμβάσεις με τον Βαρουξάκη και ήταν συμφωνημένο πως εκείνος θα τα εκπληρώσει και θα τα καλύψει όλα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Πανιώνιος πρέπει να είναι υπόλογος γι΄αυτό. Να κάνουν δίωξη αυτού που έχουν κάνει τα συμφωνητικά και να απεγκλωβίσει τον Πανιώνιο και την επιτροπή από αυτή την διαδικασία».

Βουζουνεράκης (μέλος 5μελους επιτροπής): «Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, για εμάς το τρίτο δύσκολο. Στην Β’ βέβαια ήταν πιο δύσκολα. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε την βοήθεια του κόσμου, γιατί είχαμε κι εμείς τα δικά μας θέματα. Ελπίζω σαν ερασιτέχνης να καταφέρουμε να μηδενίσουμε τα επόμενα χρόνια τις παλιές αμαρτίες. Ευτυχώς οι τελευταίες διοικήσεις δεν άφησαν τίποτα. Μας βοήθησαν όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη, αλλά και η ΠΑΕ από την πρώτη στιγμή. Ευχαριστώ τους ανθρώπους, τους επιχειρηματίες της Νέας Σμύρνης που μας στάθηκαν αυτά τα 2 χρόνια. Η Α1 χρειάζεται χρήματα για να μπορέσει η ομάδα να μείνει στην κατηγορία και για να περάσουμε το πλάνο μας. Όπως οι Ακαδημίες, να βγάζουμε παίκτες και να τους κρατάμε, όχι να τους πουλάμε. Να φέρουμε ξένους που να είναι δάσκαλοι γι’ αυτά τα παιδιά. Να βάζουμε λιγότερα χρήματα, για να γίνει βιώσιμη η ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Να είναι καλά και ο Άγιος Ανδρέας που είναι ο προστάτης μας και πάντα γίνεται εένα θαύμα στο παρά πέντε (γέλια)».

Για το οργανωτικό κομμάτι και να μην υπάρχει υπέρβαση του προϋπολογισμού σχολίασε: «Ο στόχος που βάλαμε για φέτος και για τα επόμενα χρόνια είναι ότι η ομάδα θα πηγαίνει με τα χρήματα που μπορεί να εξοικονομήσει. Ξεκινήσαμε με ένα μπάτζετ φέτος κι ελπίζουμε να έρχονται κι άλλες χορηγίες. Από την πρώτη στιγμή είπαμε πως δεν θα ξεπεράσουμε ούτε ένα ευρώ. Θα έχουμε μαξιλάρι το μπάτζετ, δεν θα το πειράξουμε. Υπάρχουν άνθρωποι να μας βοηθήσουν στην πορεία και να μας στηρίξουν, αφού δουν και πράγματα από εμάς. Υπάρχουν προοπτικές να κάνουμε καλύτερο ρόστερ και να πάρουμε ξένους, αλλά όλα αυτά σιγά σιγά. Σε κανέναν δεν περισσεύουν τα χρήματα αυτές τις εποχές».

Αναστασάκος (δικηγόρος και έφορος γυναικείου μπάσκετ Πανιωνίου): «Να αναφερθώ σε αυτά που έζησα από την συμμετοχή μου στην επιτροπή. Θα μου μείνει η συσπείρωση. Άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, κάτω από το κοινό καλό, να ξαναστηθεί η ΚΑΕ, παραμερίσαμε τις διαφορές μας και κάτω από την ήρεμη δύναμη του προέδρου τα καταφέραμε. Μέσα σε αυτό το καλοκαίρι ήρθαμε όλοι κοντά, και μεταξύ μας, αλλά και με κόσμο που εξέφραζε την ανησυχία του για το τι θα γίνει. Η παρουσία του γιατρού είναι πολύ αισιόδοξη για την συνέχεια. Ξέρει που έρχεται, τι ζητά και δεν ονειροβατεί. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την φετινή χρονιά, και αγωνιστικά και οργανωτικά. Ξέρει ότι δεν μπορεί να πετύχει περισσότερα από όσα μπορεί να δώσει»

Ντικιράκης (μέλος 5μελους επιτροπής): «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό. Από την αρχή ήταν εντιμότατος, ξεκάθαρος και ειλικρινής. Ευχαριστώ και τους οργανωμένους, μας στήριξαν όλους και στάθηκαν δίπλα μας».

Αλευρογιάννης (μεγαλοεπενδυτής του Πανιωνίου): «Να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του προσωρινού ΔΣ και κυρίως τον πρόεδρο για την προσπάθεια που έκαναν όλο το καλοκαίρι και τα καλά τους λόγια. Το μέλλον εύχομαι να δείξει ότι είμαι αντάξιος του Πανιωνίου. Νιώθω μεγάλη περηφάνια που βρίσκομαι στην πανιώνια οικογένεια, που βλέπω να έχει γυρίσει τις σελίδες και να σταθεί ξανά στα πόδια του. Όλο αυτό που έχει γίνει αυτό το καλοκαίρι πρόκειται για έναν θρίαμβο, σε ανώνυμους κι επώνυμους, στον κόσμο του Πανιωνίου. Υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να βρουν επώνυμους επενδυτές για να φτιαχτούν. Αλλά μεγαλείο σαν αυτό του Πανιωνίου, που έχουν όραμα και να δημιουργήσουν ελπίδα για το μέλλον, είναι απειροελάχιστες. Δεν θέλω να σας κρύψω ότι μετά την αποχώρησή μου στα μέσα του καλοκαιριού, δέχθηκα μια επίσκεψη από Πάνθηρες. Είδα στα μάτια τους τον πόθο και το πάθος να ξανασταθεί ο Πανιώνιος στα πόδια του. ΓΙ’ αυτό γύρισα ξανά. Οι πραγματικοί νικητές είστε εσείς. Εγώ απλά είμαι ένας αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Θέλω όλοι οι Πανιώνιοι να νιώσουν πως είναι μια μέρα γιορτής σήμερα. Και από αύριο να βάλουμε το κεφάλι κάτω, γιατί έχουμε πολλή δουλειά ακόμα. Αυτό που θα ήθελα να πω ως παράκληση στους Πάνθηρες είναι προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πάρουμε ένα βραβείο: θέλω λοιπόν να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε το βραβείο ήθους. Δεν θέλω να βλέπω άδειες κερκίδες, θέλω να βλέπω παλμό, ζεστό χειροκρότημα γι’ αυτούς που είναι ήρωες και ιδρώνουν στο παρκέ από κάθε πόστο. Να ευχηθώ καλή χρονιά στην Α1 γεμάτη νίκες και χαρές».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα να αποπνέει υγεία. Θα προχωρήσουμε βήμα βήμα γιατί μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Όλοι θα πωρωθούμε με αυτή την ομάδα και θα ζήσουμε την κάθε στιγμή. Εγώ έχω να προσφέρω εμπειρία και οργάνωση. Το όραμα για ομάδες σαν τον Πανιώνιο είναι στο μέλλον και να οργανωθεί η ομάδα μέσα από τα σπλάχνα της. Οι επενδυτές έχουν φύγει ή θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. Πρέπει να βγάζουμε παιδιά που θα γίνουν μεγάλοι παίκτες. Η ομάδα πρέπει να γίνει ελληνική και να έχει ένα πασπάλισμα από ξένους παίκτες που θα βοηθήσουν και να βγάλουμε ηγέτες όπως πχ ο Φάνης».

Αλλαγές κανονισμού για τα βήματα στο μπάσκετ (Vid)

Previous article

Φιλική νίκη 3-1 την Ηλιούπολη στο βόλεϊ γυναικών

Next article
Login/Sign up