ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακόμα δεν άρχισε, απαγόρευση μέχρι νεωτέρας για την Γ’ Εθνική

0

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Χαρδαλιάς σταματά για δύο εβδομάδες κάθε ερασιτεχνική αθλητική δραστηριότητα

Πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο Πέμπτη και ώρα 5 π.μ.

Από αύριο Πέμπτη και από τις 6 το πρωί και έως την Τρίτη 16 Μαρτίου ισχύουν τα εξής:

Για τα SMS σε όλη τη χώρα

Ο κωδικός μετακίνησης 2 για την μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, θα ισχύει εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ο κωδικός μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση θα αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινήσεις σε περίπτωση ελέγχου.

Για τον αθλητισμό

Εκτός της Super League 1 και 2 και της Basket League 1 καθώς και της Volley League 1 καμία άλλη αθλητική δραστηριότητα δεν θα πραγματοποιηθεί για δύο εβδομάδες. Έτσι οι ομαδικές προπονήσεις της Γ’ Εθνικής προς το παρόν παγώνουν και το πρωτάθλημα της Football League δεν θα ξεκινήσει μέχρι νεοτέρας για τουλάχιστον δυο εβδομάδες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Τι ισχύει για τα σχολεία

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, βρίσκεται σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής.

Αυξημένοι οι έλεγχοι στις γειτονιές

Δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.

Οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και στις γειτονιές. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στους ελέγχους στους χώρους εργασίας, που μαζί με τις συνάξεις στα σπίτια αποτελούν όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς τις βασικές αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Αθάνατη 3/3/18 ΠΑΝΘΗΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

Previous article

Μεγάλη νίκη του Ιστορικού επί της ΑΕΚ στο Πόλο με 11-9

Next article
Login/Sign up